Mange fisk- og skalldyrselskere velger gjerne fiskesuppe i alle dens variasjoner. Safran er et vanlig innslag, men også thaivariantene er populære. Valget av vin kan være litt vanskelig, men her lister vi opp noen tips bør legge det til rette. . Fiskesuppe er en fortreffelig middagsrett da
Les mer →Laksebestanden diskuteres stadigt. Den ene dagen påstås det at laksen er utrydningstruet, den andre at lakseantallet øker. Uansett er hvitvin til laks et utmerket valg. Hvitvin til laks eller til annen fisk er en klassisk kombinasjon. I dag kommer dog mange valg av mat- og drikkekombinasjoner fra
Les mer →Å avslutte en middag med vin og ost er en gudegave for mange. Ved riktig valg av vin til ost smelter alt i munnen og utgjør en storslagen vin- og matkombinasjon. I Norge konsumeres fortsatt mest norskprodusert ost, men den importerte osten har tredoblet seg de siste
Les mer →Noen velger å åpne champagne med sabel, andre foretrekker å riste flasken, få korken til å fly gjennom rommet for så å sprute på dem som står nærmest. Om du ikke vil risikere å få glassplintrer i drikken eller at større deler av det dyrebare innholdet renner
Les mer →God hvitvin kan man finne på alle verdens hjørner. I motsetning til rødvin avskilles drueskallene fra mosten ved pressing. Dette innebærer at hvitvin kan framstilles både fra grønne og blå druer. Nedenfor forteller vi om de druene som er vanligst når man lager god hvitvin. Det finnes
Les mer →“Kom raskt, jeg smaker stjerner!”, braste Dom Perignon ut første gangen han smakte champagne. Det få vet er at en god, musserende vin kan være like godt. Og da til en lavere pris. Det som er så spesielt med musserende vin og hvordan andre musserende viner skiller
Les mer →Et ungt menneske kan være spennende og interessant å omgås med, men en eldre person er vel mer kompleks og erfaren? Gjelder dette også champagne? For champagne er lagring ubetvilsomt en fordel! Men hvordan du skal gå fram og hvilken type champagne som vinner mest på lagring
Les mer →Hvor kjedelig er det ikke når den hvite kjolen får en rødvinsflekk?Hvor ofte får noen sekunders uoppmerksomhet slike følger? Men det finnes hjelp! Det finnes mange kjerringråd som handler om hvordan man best får bort rødvinsflekker. Metodene fungerer på ulike måter og det er kanskje ikke alltid
Les mer →Det sies at man er som vin; de blir bedre med årene. Hvorvidt dette stemmer får tas med en knype salt. Det stemmer nok at vin – i motsetning til andre drikker og mat – ofte vinner på lagring. Nedenfor lister vi opp hvilke viner som bør
Les mer →Lammekjøtt er et vanlig innslag i det gode og sunne middelhavskjøkkenet. I Norge brukes lammekjøtt både i eksotiske retter eller som tradisjonell lammestek. Vin til lam passer veldig godt og høyner dessuten smaksopplevelsen. Hva du skal tenke på når du velger vin til lam og noen forslag
Les mer →