Havets frukt reker er en av de mest populære skalldyrene og kan tilberedes på alle mulige måter. Det er en populær ingrediens både i forretter og hovedretter. Hvitvin til reker er en velkjent kombinasjon. Nedenfor gir vi deg noen ting å tenke på når du velger hvitvin
Les mer →Hver sensommer og høst er arrangementer med fargerike papirlamper et vanlig syn i Norge. Det er krepsens hovedsesong. Til kreps serveres det ofte akevitt og øl, men vin til kreps fungerer også bra. Å kombinere vin med kreps er noe mange er forsiktige med, men nedenfor gir
Les mer →Kylling i alle dens former er populært både hos store og små. Det går an å servere kylling i et uttalligmange ulike variasjoner og kan kombineres med nesten hva som helst. Likeledes er valgmulighetene av vin som passer til kylling mange. Nedenfor tipser vi om hvordan du
Les mer →I dagens samfunn hersker det en helsetrend som aldri før samtidig som flere og flere matlagingsprogram vises på TV. Å finne en balanse mellom en sunn diett og nytelse ligger i tien. Hvitvin anses ofte som å være et sunnere valg enn rødvin til mat. Hvor mye
Les mer →Så fort solen begynner å varme vil nordmannen instinktivt ta fram grillen og nyte grillspyd, laks og grønnsaker grillet i folie. Om vi ignorerer det faktum at de første grilløktene ofte ender med frosne gjester, bør hver grilling nytes i kombinasjon av en god vin. Å velge
Les mer →At fisk skal kombineres med hvitvin og kjøtt med rødvin har lenge vært en retningslinje. Vår måte å se på smakskombinasjoner har dog forandret seg.I dag kan vi kombinere rød vin til fisk uten at noen ser rart på oss. Hva man skal tenke på ved valg
Les mer →GI, LCHF, ISO etc. Helsetrenden, inkludert forkortninger av ulike dietter, er et faktum. I dagens samfunn legges mye vekt på det å trene, spise riktig og se bra ut. Vin som er en nytelsesvare passer ikke alltid inn, men regner man på kalorier kan man også nyte
Les mer →Når det er slutt på uken og tid for fredagskos er det mange som velger å kose seg med taco. Det er lett å tilberede og hver enkelt får velge hvordan de vil komponere sine taco. I Norge er taco like integrert som fredagsmat som et glass
Les mer →Å ha en egen vinkjeller med ulike årgangsviner som kan hentes opp ved spesielle anledninger kan anses som en virkelig gode….. Men å vite hvilke viner som bør lagres og på hvilken måte det bør gjøres er ikke alltid så lett. Rødvinens holdbarhet overstiger generelt hvitvinens. Andre
Les mer →Å sabrere champagne sies å ha sitt utspring tidlig på 1800-tallet. En teori sier at Napoleon etter et vellykket slag forsynte sine soldater med champagne, som de sabrerte med sine sabler som en seiersgest. Hvordan du skal ta det fatt når du sabrerer champagne lærer du deg
Les mer →