Noen velger å åpne champagne med sabel, andre foretrekker å riste flasken, få korken til å fly gjennom rommet for så å sprute på dem som står nærmest. Om du ikke vil risikere å få glassplintrer i drikken eller at større deler av det dyrebare innholdet renner ut, finnes det andre måter å åpne champagne på.

Oppfatningen om hvordan champagne skal åpnes, hvilken type glass som bør anvendes og om man skal la champagnevispen være eller ikke være varierer. Før i tiden inntok man champagne i skålformede glass. I dag foretrekkes champagneglass som tillater boblene å bli i champagnen lengre.

  • Se først til at vinen er avkjølt slik at innholdet ikke skummer ut.
  • Hold flasken i ro og ta bort folie og ståltråd fra korken.
  • Hold korken fast med en linneserviett og vrid sakte og stødig på flasken.
  • Det skal lage så liten lyd som mulig når du åpner flasken. Hell så champagnen sakte i.

Når champagnen vel er åpnet stopper ikke champagneskolen for det:

  • Skålformede glass er ikke anbefalt, selv om det fører tankene tilbake til the Great Gatsby, boblene forsvinner raskt slik.
  • Selv glass med smallere munning frarådes – det er lett for at champagnen skummer over. Velg heller glass med en litt videre munning.
  • På en ekte champagne er ståltråden som holder fast korken alltid fastskrudd med seks bindinger.

Det man skal tenke på når man åpner champagne er altså å åpne den med små bevegelser og å håndtere flasken med forsiktighet. Valg av glass påvirker hvor lenge boblene forblir og champagnevispen burde havne i skuffen!

Leave a Reply